Moda e meshkujve, këtë vit “Zotërit e Unazave”

43

Moda e meshkujve për këtë vit mesa duket është të jenë zotërit e unazave duke sjellë kështu një rizbulim të hirit të përjetshëm të së çmuarës.

Nëse ato janë pjesë familjare ose koleksionuese, dhurata emocionuese ose dashamirëse, apo kupona të lidhura me modën e momentit, bizhuteritë mashkullore po përjetojnë një periudhë shpërthimi të papërmbajtshëm. Ato janë të lidhur ngushtë me personalitetin e të paditurit, zbulojnë identitetin e tyre dhe nganjëherë statusin e tyre. Që prej periudhës së paleolitit e deri në ditët e sotme, kanë qenë gjithmonë një konstante në historinë e njerëzimit.

Përshtatshmëria, transportueshmëria dhe vlera estetike konsiderohen karakteristikat thelbësore të unazave mashkullore. Praktika e mirë, për ata që i veshin, është gjithmonë që të qëndrojë në një ekuilibër të shëndetshëm,burrat me trup të hollë këshillohen të mos zgjedhin bizhuteri dhe të çmuar shumë të rënda dhe të rënda, sidomos pas moshës 30-vjeçare.

Nuk ka rregulla të paracaktuara, ju mund të vendosni një unazë në ndonjë nga gishtat. Kohët e fundit, ato janë parë në gishtin e madh, veçanërisht nëse gishtat e tjerë janë tashmë të zënë, ose për të mbajtur pjesën tjetër të dorës të lirë. Indeksi, është i njohur, shërben për të treguar eprandaj rezulton me ndikim të fortë vizual.. Historikisht, gishti i vogël ka qenë i rezervuar për unazat me stemë ose vulën e lidhur me një përkatësi.

Për sa i përket materialeve duke u nisur nga ari në të gjitha variantet e tij, e më tej në platin nga argjendi në titan.

Edhe emrat e mëdhenj të modës dhe luksit e kanë përqëndruar vëmendjen e tyre tek bizhuteritë, të karakterizuara nga kthimi i ‘logomanisë’.

Shtëpitë e mëdha të modës me fokusin e tyre ndaj aksesorëve në stilin e meshkujve ju sugjerojnë të tundoheni e të mos nguroni t’i shmangeni këtij trendi.