Metroja e Moskës, e njohur ndryshe edhe si “pallati nëntokësor”, është një ndërtesat nëntokësore më të bukura në botë, falë arkitekturës dhe dizajnit të veçantë që mbart.

Sistemi i transportit është një turne në vetvete, me mure mermeri, tavane të larta, llambadarë madhështorë, skulptura, xhama me njolla dhe shumë figura të Bashkimit Sovjetik. Metroja ka qenë fituese e disa çmimeve të dizajnit, duke përfshirë çmimin e madh për arkitekturën në Nju Jork, dhe sallat e saj elegante janë padyshim vlera e një vizitë në qytetin rus.

Një udhëtim në metronë e zbukuruar kushton më pak se një euro, por shkuarja në Moskë mund të jetë pak më shumë se kaq.