Meta kundër ndërkombëtarëve: Nuk e njohin Kushtetutën…Unë jam presidenti që vendos!

27
Me të njëjtën gjuhë si opozita, kreu i shtetit tha se zgjedhjet e 30 qershorit janë pa garë dhe se ndërkombëtarët as nuk duhet t’i monitorojnë ato por lë të shkojnë në Korenë e Veriut. Meta tha se në këto kushte Shqipëria nuk do të hyjë në BE, njëjtë siç opozita joparlamentare shprehet.

“Pluralizëm zgjedhje të lira dhe unitet. A ka ndonjë që beson se zgjedhjet e 30 qershorit do të ishin të lira dhe demokratike dhe shqiptarët do të shprehin vullnetin e tyre? Ju jeni të rinj, por ka një dallim mes zgjedhjeve dhe votimeve, shqiptarët kanë nevojë për zgjedhje jo votime, se ashtu kanë pasur 45 vite. Nëse ka ndonjë europian dhe amerikan që do të monitorojë zgjedhje të tilla, le të shkojë në Korenë e Veriut, këtu jo se ka ardhur pluralizimi politik. Zero janë mundësitë pa e zgjidhur këtë krizë, jo për të çelur negociatat tani, por as në shtator dhe shumë vite integrimi nuk do të duket në horizont”, tha Meta.