Masakra e Christchurch: Baba e bir, funeralet e para të viktimave

43

Një baba dhe biri nga Siria janë varrosur në Zelandën e Re, funeralet e para për 50 viktimat e xhirimeve të javës së kaluar.

Khaled Mustafa, 44 vjeç, dhe Hamza, 16 vjeç, erdhën si refugjatë në Zelandën e Re vitin e kaluar.

Tradita islame kërkon që trupat të varrosen sa më shpejt që të jetë e mundur, por funeralet janë vonuar nga shkalla e procesit të identifikimit.

Australiani Brenton Tarrant, 28 vjeç, një supremacist i vetë-përshkruar i bardhë, është akuzuar për vrasje.

Qindra pjesmarrës u mblodhën në një varrezë pranë Qendrës Islame Linwood në Christchurch të mërkurën, një nga dy vendet e adhurimit të shënjestruar në sulmet e së premtes së kaluar.

Dy viktimat, të vrarë në xhaminë ‘Al-Noor’, erdhën si refugjatë nga Siria me familjen e tyre.

Khaled lë prapa një grua dhe një djalë të ri adoleshent, i cili gjithashtu u plagos në sulm. Zaid Mustafa mori pjesë në funeral me një karrocë.

“Unë nuk duhet të qëndroj para jush, unë duhet të shtrihem krah jush”, tha djali dhe vëllai më i vogël i të dy fëmijëve sipas përcjellësve të cituar nga AFP.

Një çadër e madhe ishte ngritur kështu që të afërmit dhe miqtë ishin në gjendje të kalonin kohë me të vdekurit para se të varroseshin.

Më shumë funerale priten më vonë gjatë ditës.