Maqedoni, Kuvendi diskuton sot heqjen e mandatit të Nikolla Gruevskit

57

Kuvendi i Maqedonisë  sot do të japë fjalën nëse do t’ia heqë mandatin ish-kryeministrit të Maqedonisë, Nikolla Gruevskit, i cili momentalisht është në rolin e deputetit.

Gjykata Penale muaj më parë shpalli fajtor për rastin “Tanku” ish kryeministrin maqedonas Nikolla Gruevski, të cilit iu shqyrtua dënimi pre 2 vite heqje lirie, por dhe ndihmësministrit Gjoko Popovski me 6 vite e 6 muaj burgim.

Lajmi për dënimin e ish-kryeministrit ka gjetur jehonë të madhe mediatike, jo vetëm në Maqedoni, por edhe jashtë saj.