Maqedoni – Greqi, arrihet marrëveshja, nisin fluturimet Athinë – Shkup

45

Pas takimit në Prespë, Greqia dhe Maqedonia kanë arritur në një marëveshje. Ditën e djeshme kanë rifilluar fluturimet nga Athina në Shkup, pjesë e këtij fluturimi ishte edhe zëvëndëskryeministri i maqedonisë, Bujar Osmani. Ai e vizitoi Athinën pas marëveshjes së zotuar se Maqedonia do të ndryshojë emri në Republika e Maqedonisë Veriore.

Nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale zëvëndëskryeministri maqedonas tha se Greqia ishte bërë “aleati më i madh” dhe se “rivendosja e korridorit ajror” simbolizonte mardhëniet e përmirsuara.

Rinisja e fluturimeve dy herë në javë pason, votimin nga parlamenti i maqedonas për ndryshimin e emrit.