Lumi Ishëm del nga shtrati, përmbyten dhjetëra sipërfaqe tokë bujqësore

0
3

Si pasojë e reshjeve të dendura të shiut të rëna gjatë 24 orëve të fundit, lumi Ishëm në Fushë- Krujë ka dalë nga shtrati. Për pasojë dhjetëra hektarë tokë bujqësore në fshatin Mallkuc e Murqinë janë përmbytur, e ndërsa situata duket se sa vjen dhe përkeqësohet.

Gjithashtu rreth 30 banesa në fshatin Murqinë janë të rrethuara nga uji, si dhe rruga që lidh lagjet e përmbytura me pjesën tjetër të vendit është e bllokuar nga uji.

Ndonëse ky fenomen është kthyer në gangrenë për fshatrat e zonës së Bilait, të cilët përmbyten 5-6 herë në vit, nuk është marrë asnjë masë nga autoritete lokale.

Banorët e këtyre zonave patën shpresë se diçka do bëhej me ardhjen e ekskavatorëve të rinj të cilët iu dhuruan bordeve të kullimit të cilët janë në varësi të bashkisë, por situata nuk ka ndryshuar. Kanalet vijojnë të jetë të bllokuara duke sjellë përmbytje sa herë që bien reshje shiu me intensitet të lartë.