Ballina BOTA Londër, kryeministrja May sfidon Corbyn në debat për Brexit

Londër, kryeministrja May sfidon Corbyn në debat për Brexit

Kryeministrja britanike Theresa May ka ndërmarrë një turne në të gjithë Mbretërinë duke filluar nga Uellsi, për informimin qytetar mbi marrëveshjen e arritur me BE mbi Brexit, dhe njëkohësisht ka përsëritur sfidën e kreut të laburistit, Jeremy Corbyn, për një debat televiziv.

“Unë mendoj dhe besoj se kjo marrëveshje është e drejtë për Mbretërinë e Bashkuar dhe jam gati edhe për një debat me Jeremy Corbyn,” – shkruan May dy javë përpara votimit të ratifikimit më 11 dhjetor nga Dhoma e Komuneve.

Sipas një studimi të Institutit për Studime Fiskale, Brexit mund të ulë me 5,5 përqind ekonominë britanike në 10 vjet.