Libri “Becoming” nga Michelle Obama

50

E njohur ndryshe si një nga zonjat e para më të famshme në botë, Mishel Obama vjen me një libër memoristik që ndërthur personalen dhe politikën.

Libri “Becoming”, pritet të publikohet ditën e sotshmë në libraritë ndërkombëtare,  dhe zbulon detaje nga fëmijëria e saj e deri te mbërritja në Shtëpinë e Bardhë përkrah presidentit të parë me ngjyrë në Amerikë.

Në një jetë të mbushur me kuptim dhe arritje, Michelle Obama është shfaqur si një nga gratë më ikonike dhe bindëse të epokës sonë. Si Zonja e Parë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ajo ndihmoi në krijimin e Shtëpisë së Bardhë më pozitive dhe gjithëpërfshirëse në histori, ndërsa gjithashtu krijoi veten si një avokate e fuqishme për gratë dhe vajzat në SHBA dhe në botë, duke ndryshuar në mënyrë dramatike mënyrat se familjet ndjekin një jetë më të shëndetshme dhe më aktive dhe duke qëndruar me burrin e saj ndërsa udhëhoqi Amerikën përmes disa prej momenteve më të vështira të saj.

Në kujtimet e saj, një vepër me reflektim të thellë dhe tregime magjepsëse, Michelle Obama fton lexuesit në botën e saj, duke rikujtuar përvojat që e kanë formuar atë  që nga fëmijëria e saj në Anën Jugore të Çikagos në vitet e saj si një ekzekutiv që balancon kërkesat e amësisë dhe puna, deri në kohën e kaluar në adresën më të famshme në botë. Me ndershmëri të pandershme dhe mendje të gjallë, ajo përshkruan triumfin e saj dhe zhgënjimet e saj, publike dhe private, duke treguar tregimin e saj të plotë ashtu siç e ka jetuar me fjalët dhe me kushtet e saj, si shpirti i një gruaje të guximshme dhe plot përpjekje.