15 C
Durres, AL

Si ta qetësoni zemërimin e vogëlushëve tuaj?

Jo rrallë, prindërit ndaj ulërimave dhe shpërthimit të zemërimit përgjigjen me ton të ngritur, kërcënim apo dënim fizik. Në vend të kësaj, edhe për shkak...

Dielli artificial gati pas 10 vitesh, por mrekullia gjermane për klimën...

Drita e llambave të argjendta rrezaton me një energji të jashtëzakonshme, deri në 10.000 herë më shumë se sa drita e diellit mbi Tokë,...

Pesë pacientë vdesin çdo minutë nga pakujdesitë e doktorëve

Çdo vit, 2.6 milionë njerëz vdesin në shtetet me të ardhura të mesme dhe të ulëta për shkak të pakujdesive gjatë kujdesit shëndetësor, sipas...

Të dhënat e pabesueshme! Universi lëviz me shpejtësi marramendëse 100 mijë...

Dukemi të palëvizshëm por zhvendosemi vazhdimisht me 100 mijë km/orë: kështu universi udhëton me shpejtësi të jashtëzakonshme. Është e lehtë të harrojmë shpejtësinë me të...

Zbulohet “çelësi” që përqendron vëmendjen në tru

Identifikohet në tru "çelësi" nervor që na lejon të përqendrojmë vëmendjen. Ai formohet nga tufa fibrash që lidhin korteksin cerebral ballor me strukturën themelore...