Ballina Aktualitet Kryeministri Rama propozon emrat për Këshillin Mbikqyrës të Bankës së Shqipërisë

Kryeministri Rama propozon emrat për Këshillin Mbikqyrës të Bankës së Shqipërisë

Kryeministri Edi Rama ka propozuar tre anëtarët e Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë. Janë tre emra të njohur dhe një prej tyre ish-ministër i Financave në qeverinë “Berisha”, Ridan Bode.

Ata janë përzgjedhur nga një listë prej 38 aplikantësh.

Anëtarët e këshillit Mbikqyrës të bankës së Shqipërisë zgjidhen nga Kuvendi i Shqipërisë dhe ushtrojnë këtë funksion për një mandat shtatë vjeçar, me të drejtë rizgjedhjeje.