Kronikë e ditëve, ku çdo gjë është e mundur!

41

nga Agron Gjekmarkaj

Lasgushi”, shtërgu i fundit madhështor me shpirt të gjorë rri nën një hangar të Anadollit tek e bren shiu, bora, akulli e serotina! Balona e “Airalbania”-s kaq e pat! U bë festë e madhe. Kryeministri mblodhi njerëzinë, gazetarë, vajza e djem plot nur dhe me të madhe, ashtu siç di ai, me ngjyra kuq e zi shpalli faqe botës së etur për lajme kompaninë e parë shqiptare të aviacionit civil me kumbar Turqeninë! Bah! Nuk vajti mbroth as ajo e as Aeroporti i Vlorës! U shuan pa filluar si flakë kashte! Të paktën, nëse aeroplani pagëzohej me emrin Shefqet apo Xhevahir, hajde de, mund të rrinte në liman jullaret e Anadollit, po Lasgushi ngjan me Moisi Golemin, që e rropën të gjallë çdo ditë e nga pak! Kohë nallane! Amerika shpalli se 170 zyrtarë bashkë me familjarët e tyre nuk do shkelin më në atë tokë për llojlloj gjëmash, që i kanë punuar vendit të tyre! Çudi! Damian Gjiknuri e Fatmir Mediu sapo shëtitën asaj ane si levendë për të hequr stresin e këtyre ditëve plot angështi e pikëllim.

Lasgushi”, shtërgu i fundit madhështor me shpirt të gjorë rri nën një hangar të Anadollit tek e bren shiu, bora, akulli e serotina! Balona e “Airalbania”-s kaq e pat! U bë festë e madhe. Kryeministri mblodhi njerëzinë, gazetarë, vajza e djem plot nur dhe me të madhe, ashtu siç di ai, me ngjyra kuq e zi shpalli faqe botës së etur për lajme kompaninë e parë shqiptare të aviacionit civil me kumbar Turqeninë! Bah! Nuk vajti mbroth as ajo e as Aeroporti i Vlorës! U shuan pa filluar si flakë kashte! Të paktën, nëse aeroplani pagëzohej me emrin Shefqet apo Xhevahir, hajde de, mund të rrinte në liman jullaret e Anadollit, po Lasgushi ngjan me Moisi Golemin, që e rropën të gjallë çdo ditë e nga pak! Kohë nallane! Amerika shpalli se 170 zyrtarë bashkë me familjarët e tyre nuk do shkelin më në atë tokë për llojlloj gjëmash, që i kanë punuar vendit të tyre! Çudi! Damian Gjiknuri e Fatmir Mediu sapo shëtitën asaj ane si levendë për të hequr stresin e këtyre ditëve plot angështi e pikëllim.