Kreu Sovjetik Gorbachev: Drejt një tjetër Lufte të Ftohtë

45

Mikhail Gorbachev, kreu i fundit sovjetik, paralajmëroi se duhet dalë kundër rritjes së tensioneve midis Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara, dhe tha se nuk duhet të ketë kthim në Luftën e Ftohtë.

Gjatë dokumentarit të ri të drejtuar nga regjisorët Werner Herzog dhe Andre Singer “Takim me Gorbachev”, ai u pyet nëse bota do të përballet me një Luftë të re të Ftohtë.

“Ne duhet të qëndrojmë prapa, dhe jo vetëm nga Lufta e Ftohtë. Ne duhet të vazhdojmë kursin që kemi hartuar. Ne duhet ta ndalojmë luftën një herë e përgjithmonë. Më e rëndësishme është të heqim qafe armët bërthamore,” – u shpreh Gorbachev.