Koronavirus/Nutricionistja britanike jep disa këshilla për të ndihmuar sistemin imunitar

106

Terapistja ushqyese Hannah Braye, e cila punon për Bio-Kult, foli për Mirror Online (media britanike) rreth mënyrave për të përmirësuar imunitetin e trupit.

Gjëja e parë që ajo rekomandon është që të siguroheni që të flini gjumë mjaftueshëm gjatë natës.

Ajo tha: “Për ta ndihmuar trupin të pushojë dhe të rikuperohet duke lejuar funksionimin optimal të sistemit imunitar ditën tjetër, është e këshillueshme që të flini të paktën shtatë deri tetë orë gjumë të pandërprerë një natë.

“Fikja e produkteve elektronike të paktën një orë para, pasi të lexosh një libër, të bësh meditim, të shprehësh mirënjohje për diçka që të ndodhi sot ose të bësh banjë mund të të vendosin në një gjendje relaksuese për të shijuar një gjumë të natës siç duhet dhe për të patur energji.”

Ajo gjithashtu sugjeron të provoni suplemente probiotike (të bazuar në baktere të mira).

“Deri në 70 përqind të qelizave tona imune janë të vendosura në zorrë dhe bakteret tona të zorrëve luajnë një rol thelbësor në patjen e një sistemi të fortë imunitar.

“Të marra për disa kohë probiotikët (baktere të mira) janë treguar se rrallojnë ndjeshëm ftohjet e zakonshme dhe zvogëlojnë ashpërsinë e simptomave.