Kinë, borë e verdhë mund të bie edhe në Kosovë

54

Disa qytete në veri-perëndim të Kinës janë mbuluar me borë të verdhë, një pamje e rrallë e shkaktuar nga moti i ftohtë dhe ndotja e ajrit në rajon.

Video të filmuara nga banorët në rajonin e Xinjiang tregojnë borën e mbuluar edhe nga një shtresë e rërës dhe pluhurit, një fenomen i pazakontë për ta.
Borë prej 10 deri në 20 cm është raportuar në kryeqytetin e rajonit Urumqi dhe në qytetet si Shihezi dhe Changji të shtunën.

Sidoqoftë, Prishtinës mund t’i kanoset i njëjti rrezik, duke pasur parasysh nivelin e lartë të ndotjes së ajrit që po shënon përgjatë muajve të fundit.