Kina që “solli” virusin i kthehet normalitetit, koncerte, restorante e rikthim në përditshmëri!

65

Kina, vendi i parë nga ku u përhap COVID-19 duket sikur i është kthyer normalitetit ndërkohë që e gjithë bota është e paralizuar nga ky virus.

Këto foto të “New York Times”, tregojnë se si shteti aziatik i është kthyer tashmë normales.

Në Shanghai, bare, restorante, hotele janë të tejmbushura e nxënësit e shkollave do t’i frekuentojnë normalisht ato. Grumbullime masive janë raportuar gjithashtu nga Wuhan, vendi nga ku “doli” COVID-19.

Qytetet kineze “kanë harruar” distancën sociale e maskën, teksa kinematë e palestrat punojnë sikur virusi të mos kishte ekzistuar.

Por panorama në Europë, SHBA e në mbarë botën është krejt tjetër ku frika se do të ketë një valë të dytë është reale dhe ekonomitë e vendeve sa vinë e dobësohen.

Revelers at a concert in Chongli, in the northern province of Hebei, last week.

At the annual beer festival in Qingdao, in eastern China, face masks have been deemed optional. 

A restaurant in Wuhan. Residents of the city who endured a 76-day lockdown have been eager to resume gatherings.