Kina: Cështja Meng ka motivacion politik

34
epa07421250 Chinese Foreign Minister Wang Yi speaks during a press conference on the sidelines of China's National People's Congress (NPC) in Beijing, China, 08 March 2019. The NPC has over 3,000 delegates and is the world's largest parliament or legislative assembly though its function is largely as a formal seal of approval for the policies fixed by the leaders of the Chinese Communist Party. EPA/WU HONG

Cështja e Meng Wanzhou, shefes së financës të Huawei dhe rreziku i ekstradimit në SHBA, me akuzën e shkeljes së sanksioneve ndaj Iranit, ‘nuk është një çështje gjyqësore, por ka motivacion politik’.

Ministri i Jashtëm kinez Wang Yi ka siguruar mbështetjen e Pekinit për çështjet ligjore të kolosit të ilc kundër Shba, duke siguruar mbrojtjen dhe të drejtat e interesave të shoqërisë dhe individit kinez.