Kina, 60 miliardë dollarë taksa ndaj produkteve amerikane

0
1

Kina ka njoftuar se nga qershori do të ngrejë nga 10% në 25% taksat ndaj produkteve të importuara nga Shtetet e Bashkuara për një vlerë të 60 miliardë dollarëve. Masa vjen pas bisedimeve të zhvilluara midis Pekinit dhe Uashingtonit javën e kaluar, e cila i ka shkaktuar 200 miliardë dollarë detyrime SHBA-së  për produktet nga Kina.

Mediat kineze: Ndalojnë hipotezën e energjisë dhe bujqësisë amerikane. Kina “mund të bllokojë blerjet e produkteve bujqësore dhe të energjisë amerikane, të reduktojë urdhrat e Boeing dhe të kufizojë tregtinë në shërbimet me Kinën”.- është shprehur Hu Xijin, kryeredaktor i Global Times, tabloidi i Daily People, “zëri” i Partisë Komuniste Kineze, në Twitter.

“Shumë akademikë kinezë diskutojnë mundësinë e” shkarkimit “të bonove të thesarit amerikan dhe si ta bëjnë atë në një mënyrë specifike,” shton Hu, në përgjithësi shumë i ditur për dinamikën e dosjes së tregtisë.