Këto janë efektet pozitive të konsumimit të moderuar të birrës

0
1

Sumerët shpikën birrën rreth 5000 vjet më parë, madje kishin dhe një perëndeshë të birrës, Ninkasi. Pirja e moderuar e birrës mund të ketë efekte pozitive në shëndetin tuaj.

Ja çfarë përfitime do të kini nëse konsumoni një birrë në ditë.

1. Përmirëson shëndetin e zemrës. Një studim i WebMD ka raportuar se 1.9 milionë britanikë të cilët konsumonin mesatarisht një birrë në ditë kishin më pak mundësi të prekeshin nga një sulm në zemër.

2. Rrit kreativitetin. Sipas një studimi të bërë nga ‘Men’s Health’ thuhet se ata që kanë një përqindje alkooli deri në 0.08 % kanë aftësi  në zgjidhjen e enigmave verbale më shpejt  se ata që nuk kishin konsumuar alkool.

3. Zvogëlon mundësinë e krijimit të gurëve në veshka.

4. Ndihmon të rimerrni energjitë pas një stërvitje të lodhshme.

5.  Nëse vuani nga tensioni i lartë dhe do ju duhet të zgjidhni mes verës, koktejleve dhe birrës, zgjidhni këtë të fundit.

6. Birra ka lëndë ushqyese. Përmban fibra të tretshmë, kalcium, hekur, magnez dhe kalium si dhe vitamina e minerale.

7. Përmirëson shëndetin e kockave. US News tregon se birra përman elementë që mbrojnë kockat dhe indet lidhëse. Konsumuesit e birrës janë më pak të ekspozuar të preken nga osteoporoza.

8. Ul nivelin e kolesterolit. ‘The American Heart Association’ botoi vitin e shkuar një studim ku tregonte se pirja e moderuar e birrës ndihmonte në neutralizimin e kolesterolit.