Kërkuan azil në Francë, 25 shqiptarë riatdhesohen nga Rinasi

34

25 shtetas shqiptarë janë riatdhesuar sot nga Franca përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Rinasit.

Ata kishin kërkuar azil në këtë shtet, por u ishte refuzuar.

Ky operacion është zhvilluar në bazë të një marrëveshjeje me autoritetet përkatëse të BE-së, me të cilët janë bashkërenduar veprimet.

Ndërkaq, Policia e Shtetit apelon për të gjithë shtetasit shqiptarë që udhëtojnë për në vendet e BE-së, të respektojnë rregullat e lëvizjes në hapësirën Schengen dhe të mos kërkojnë azil, pasi shanset për ta fituar janë zero.

Ndërkohë, Policia Kufitare ka shtuar kontrollet në pikat e kalimit kufitar, për dokumentacionin dhe plotësimin e kushteve për të udhëtuar në vendet e BE-së, si dhe ka forcuar kontrollet në kufirin e gjelbër.