“Kemi humbur 60 dasma, jemi në borxhe”, këngëtari shqiptar shpërthen në lidhje me ndalimin e muzikës

70

Këngëtari i njohur Labinot Rexha është shprehur mbi situatën e muzikantëve gjatë periudhës së COVID-19 ku jo vetëm në Shqipëri, por as në Kosovë, nuk lejohen të performojnë.

“Në Zvicër, zvicerianët e dinë që në një lokal të natës do ta ketë një kontakt me virusin po e gjejnë mënyrën që mos ta hapin kontaktin. Kurse në Kosovë nuk ndodh kjo.

Unë këndoj në Gjenevë çdo të premte. Ndërsa në një tjetër kanton lejohen deri në 300 veta në lokalet e natës. Këtu e gjejnë një mënyrë”, tha ai.

Rexha u shpreh se ai dhe grupi i tij llogarisin si të humbura 60 dasma të cilat i kanë shkatërruar ekonomikisht.

“Grupi im dhe unë kemi humbur 60 dasma që do të thotë përafërsisht gjithë buxhetin. Grupi im është me borxhe. Në Kosovë, shoku i shokut tim ka marr borxhe. Ne mendojmë që në fund të sezonit t’ja shlyejmë, po tani nuk dimë.

Unë në raste kontrete kam thyer shumë kapare, po nuk kthehet. Ka ardh koha që zoti po na dënon pak, nuk e dimë nëse në këto lokalet e natës po shkojmë në kabare apo diku tjetër. Ka persona që marrin bashkish dhe i fotografojnë, po ka njerëz që nuk kanë të hanë”, shtoi Labinoti.