Katër këshilla praktike që mund t’ju heqin vesin e kafshimit të thonjve!

22

Dad Nearly Dies From Biting His Fingernails - After it Triggered Killer  Sepsis InfectionPritini sa më shumë të mundeni: Gjithmonë mbani prerësin e thonjve tuaj afër. Në momentin që vini re se thonjtë tuaj janë bërë madje edhe pak më të gjatë, shkurtojini ato. Çdo pjesë e vogël e thoit duhet të pritet që mos të kafshohet!

Vendosni fasha në gishtat tuaj: Nëse nuk e kontrolloni dot veten për të ndaluar ngrënien atëherë vendosni një fasha në gishtin tuaj, në këtë mënyrë nuk do t’i shihni ato.

Gjeni aktivitete për të mbajtur duart e zëna: Kjo mund të ndryshojë nga personi në person. Të gjithë kemi hobi të ndryshëm, prandaj është mirë të mendojmë t’i përdorim  si mekanizëm mbrojtës.

Krijoni ilustrime, pikturoni, thurni ose thjesht palosini rrobat, vendosini duart në xhepa.

Mbajeni dhe gojën tuaj të zënë: do të ndihmojë shumë kur bëhet fjalë për të shmangur kafshimin e thonjve.

Ju do të shihni se pas disa kohësh, impulsi për të kafshuar thonjtë tuaj do të zhduket. Filloni të përtypni çamçakëz dhe të hani karamele ose nenexhik.