Kamboxhia, kapen 3,2 ton dhëmbë elefantësh, po kontrabandoheshin me anije

29

Kamboxhia ka kapur më shumë se 3,2 ton dhëmbë elefantësh të fshehura në një magazinë. ”Dhëmbët ishin dërguar nga Mozambiku”, – tha një zyrtar i doganave, duke shtuar se kjo ishte sasia më e madhe e materialit të fildishtë në vend.

Zbulimi i së enjtes prej 1,026 “dhëmbësh” në portin autonom Phnom Penh, është ndjekur nga amerikane atje, tha zyrtari, duke nxjerrë në pah faktin se Kamboxhia është një pikë tranziste rajonale për tregtinë multi-miliardë dollarësh të kafshëve të egra, të vrara në mënyrë të paligjshme.

“Dhëmbët e elefantit ishin fshehur mes mermerit “, – tha Sun Chhay, drejtor i zyrës doganore dhe të akcizës në port. Ai tha se fildishi ishte dërguar nga kombi jugor afrikan i Mozambikut dhe mbërriti në port vitin e kaluar. Pronari i paidentifikuar i dërgesës nuk arriti të merrte ngarkesën. Chhay tha se nuk e dinte nëse dërgesa ishte destinuar për tregje në vende të tjera.