Aktualitet LAJME Lajmi i Fundit Politikë

Juristi Daci: Ja rastet kur shkarkohet Presidenti i vendit

Juristi Jordan Daci i ftuar në një emision televiziv tha se vendimi i Presidentit është konform me Kushtetutën, u shpreh se shkarkimi i tij mund të ndodhë vetëm në dy rastë.

Daci: Se paska lexuar fare Kushtetutën sepse Presidenti i Republikës nuk mabn përgjegjësi për asgjë. Presidenti i Republikës shkarkohet vetëm në dy rrethana. 

Për kryerjen e një shkelje të rëndë kushtetuese dhe për një krim të rëndë dhe shkarkimi merr fuqi vetëm pas vendimit të gjykatës kushtetuese. Ne e kemi kopjuar fajalë për fajalë nenin e kushtetutës federale gjermane, identik edhe presjet janë të njëjta sa i përket shkarkimit.