Japoni, ish-kreu i Nissan akuzohet për sjellje të pahijshme financiare

32

Prokurorët japonezë kanë akuzuar ish kryetarin e Nissan, Carlos Ghosn, për ‘sjellje të keqe financiare’, raportojnë mediat japoneze.Ai u arrestua në nëntor për akuzat se ai nuk kishte raportuar pagën e tij të saktë dhe kishte përdorur pasuritë e kompanisë për përdorim personal. Ghosn, i cili kryesoi një aleancë të Renault, Nissan dhe Mitsubishi, ka mohuar më parë akuzat.

Kjo bëri të ndalohej sërish për 20 ditë të tjera për t’u marrë në pyetje.
Të hënën, ai u ngarkua për të bërë një deklaratë të gabuar për raportin vjetor të letrave me vlerë të Nissan.

Ghosn, i lindur në Brazil, 64-vjeçar, ishte arkitekti i aleancës Renault-Nissan dhe solli Mitsubishi në bordin e tij në vitin 2016. Ai në të kaluarën është përshëndetur si një ‘hero’ në Japoni për nxjerrjen e Nissan-it nga vështirësitë.
Nissan dhe Mitsubishi e shkarkuan Ghosn si kryetar pas arrestimit muajin e kaluar.