Ballina KULTURË Ja sa ujë duhet të pini në bazë të peshës

Ja sa ujë duhet të pini në bazë të peshës

Të gjithë e dimë se çdo ditë duhet të konsumojmë sasi të caktuar të ujit, në mënyrë që organizmi të funksionoj siç duhet. Nëse këtë nuk e praktikojmë, mund të vjen deri te dobësimi i disa funksioneve vitale, e deri te sëmundjet serioze.

Shtrohet pyetja se sa ujë në ditë duhet pirë? Disa thonë se duhet pirë 2 litra ujë në ditë, disa thonë se nuk duhet domosdo të jetë uji, por mundet çfarëdo pije tjetër jo alkoolike, mirëpo, lëngjet dhe pijet tjera nuk mund të zëvendësojnë ujin.

Ka njerëz të cilët aq shumë janë mësuar që të pinë pije të ndryshme, sa ujin as që e përdorin. Këshillojmë që në ujin e thjeshtë të hidhni flegra trangulli apo ta shtrydhni pakëz në ujë dhe uji do të jetë shumë më i shijshëm dhe më i këndshëm për pije.

Sa ujë duhet pirë saktësisht gjatë një dite, kjo gjë varet nga pesha juaj. Shiko tabelën më lart për ta zbuluar këtë gjë.