Itali, organizohet eventi për festën e Pavarësisë

55

Me rastin e Pavarësisë së Shqipërisë në Bari dhe Puglia organizohet një ekspozitë me vepra të artit dhe kulturës shqiptare. Eventi është organizuar nga artistja Ledi Shabani në bashkëpunim me Konsullatën e Shqipërisë në Bari. Në ekspozitë do të ketë punime të artistëve shqiptarë që banojnë në Itali, por edhe të artistëve italianë.

Përveç veprave, dëshmive dhe tregimeve që lidhen me zakonet dhe traditat, analizat dhe vëzhgimet mbi çështjet politike dhe ekonomike, forcimi i lidhjeve mes dy vendeve, Italisë dhe Shqipërisë, pika e takimit e të cilëve është qyteti i Barit, i cili “mirëpret” Shqipërinë në ditët që kujtojnë pavarësinë e saj në një hapësirë të hapur për publikun.