Informacion shumë i rëndësishëm për qytetarët shqiptarë të mbetur në vende të tjera

102
Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon të gjithë shtetasit shqiptarë, se janë duke u marrë masa për kthimin në Shqipëri të qytetarëve shqiptarë që kanë ngelur të bllokuar në vende të ndryshme të botës, si pasojë e mbylljes së kufijve nga COVID-19.
Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, në bashkëpunim me Njësinë e Krizës të ngritur në MEPJ dhe Përfaqësitë Shqiptare në botë, është duke punuar për të mundësuar rikthimin e këtyre qytetarëve sipas kategorive si më poshtë:
1.Qytetarët shqiptarë me qëndrim mbi 90 ditë në vendet ku ata tashmë janë bllokuar; 2.Studentët shqiptarë në vendet ku ata studiojnë dhe
3.Rastet humanitare.
Për të gjithë qytetarët që ndodhen në këto kushte, dhe kanë nevojë për ndihmë apo informacion, telefononi në numrat e vënë në dispozicion për emergjencat.
Përfaqësia Nr. Emergjence
ABU-DHABI  +971 58 570 5112
ANKARA +905495611985
ATHINË +30 694165 8183
BEOGRAD 00 381 63 30 95 98
BERLIN 0049 1798215905
BERNË +41774099729
BRATISLAVË 00421 904 801 391/ 00421 944 223 941
BRAZIL 55 61 99114 6568
BUDAPEST +36 30 201 3676
BUKURESHT +40784932223
HAGË 0031616275159
IZRAEL  00972 (0) 54 904 2813
KAJRO  201060300388
KATAR +97470277222
KANBERA + 61 450 977 145
KOPENHAGEN +4591636640
KUVAJT 96594048219
LONDËR +44 (0) 75 18662630
MADRID +34 606 376 830
MOSKË +7 929 968 05 38
OTAVË +1 613 864 7575
PARIS +33 1 47 23 31 51
PEKIN +86 13810476221
PODGORICË 38267288757
PRAGË +420 775 041 553
PRISHTINË 00383 45 618 618
RIAD +966501905586 /966532405751
ROMË +39 3420498192
SHKUP  38975376896
SLLOVENI 38631240760
SOFJE +359 89 4311493
STOKOLM +46 73 57 42 350
TOKIO 03-3543-6861
VARSHAVË  +48 501194910
VATIKAN +39 06 39721599
VJENË +00436767886324
WASHINGTON +1 347 241 4434/ +1 202 758 9526
ZAGREB 00385 91 53 07 477
KONSULLATA BARI +39 080 2055842
KONSULLATA JANINË 0030-6947072353
KONSULLATA MILANO +39 3497834666
KONSULLATA MYNIH +4915237913997
KONSULLATA SELANIK 0030 6983661224
KONSULLATA STAMBOLL 00905396566219
MISIONI BE BRUKSEL 0032485401237
MISIONI GJENEVË +41 79 151 85 04/+4122 7311143
MISIONI NATO +32 2 707 2782
MISIONI OKB NJU JORK +1 347 241 4434/ +1 202 758 9526
MISIONI OSBE-VJENË +43 1 328 8710
MISIONI STRASBURG +33 3 88 36 02 06
MISIONI UNESCO +33 (0) 1 45 68 32 44 +33 (0) 6 15 63 09 67