Aktualitet LAJME

Imzot George Frendo thirrje palëve politike: Hapni një kapitull të ri, dialogu të mos mbetet në shkretëtirë

Imzot George Frendo  ka dalë ditën e sotme në një deklaratë të jashtëzakonshme ku i bën thirrje palëve politike të bëjnë paqe dhe të ulen në dialog, përndryshe do mbajnë përgjegjësi për dëmin që do i shkaktojnë vendit. Frendo i bën thirrje palëve politike të marrin shembull nga harmonia fetare në vend.

“Të dashur përfaqësues të popullit shqiptar. Edhe njëherë ju drejtohemi me shpresën që dialogut të mos mbetet në shkretëtirë por të gjejë jehonë në zemrat dhe mendjet tuaja. Gjatë ditëve të fundit kemi lexuar shkrime. Të gjithë shprehin shqetësimin e madh për këtë situatë duke menduar se do përkeqësohet. Do jeni ju shkaku i pasojave të rënda që qëndrimi juaj do të shkaktojë. Historia do ju bëjë përgjegjës. Në emër të Zotit ju lutemi të kërkoni një zgjidhje paqësore për këtë situatë për të shmangur rrezikun që e keqja të na çojë në një të keqe më të madhe. Nuk ka paqe nëse nuk ka drejtësi. Hapni një kapitull të ri në politikë. Harroni fjalët e rënda që ju kanë thënë kundërshtarët, planet me të cilat kishin menduar të sulmonit atë. Asnjë shqiptar nuk do ju qortojë që nuk keni mbajtur fjalën nëse arrini të kërkoni një rrugë të ndryshme nga ajo që keni ndjekur deri më sot. Shqiptarët kërkojnë një rrugë të ndryshme nga ajo që mund të na çojë drejt një humnere. mes besimeve të ndryshme ekziston një bashkëjetesë fetare. këtë vlerë duhet ta mësonin nga ne. Populli ynë i dashur e ka memorien historike të afërt dhe është e vetëdijshme se politika nuk do lejojë t’i bëjë keq vëllezërve të vet”, tha Frendo.