Hungari, kryeministri Orban: Gruevski, aleat i hungarezëve

41

Në të njëjtën kohë kur Maqedonia ka kërkuar ekstradimin e ish-kryeministrit Nikolla Gruevski, i cili është në kërkim policor, kryeministri i Hungarisë Viktor Orban është shprehur pozitivisht ndaj Gruevskit duke i dalë në mbrojtje.

Ai theksoi se ish-kryeministri maqedonas është një aleat i hungarezëve dhe mik i gjithë popullit.

“Pa ish-kryeministrin maqedonas, do ta kishim shumë të rëndë që të mbronim kufijtë e Hungarisë nga vala a refugjatëve edhe përkundër asaj që ne ngritëm rrethoja. Njeriu duhet sinqerisht t’i trajtoj aleatët e tij,” – tha Orban.