Ballina SPORT Hazfeld merr çmimin “Jules Rimet”

Hazfeld merr çmimin “Jules Rimet”

Çmimi letrar “Jules Rimet”, që vlerëson një libër që bashkon sportin me letërsinë, iu dha Jean Hatzfeld për librin “Deux metres dix” (”Dy metra e dhjetë”), njoftuan sot organizatorët e çmimit.

Ky roman i botuar nga shtëpia botuese “Gallimard” përshkruan portretin e katër sportistëve të nivelit të lartë, amerikanë dhe kirgiz, dy peshëngritës dhe dy kërcyes së larti, në kontekstin e Luftës së Ftohtë mes Lindjes dhe Perëndimit.

Çmimi “Jules Rimet”, u krijua në vitin 2012, në homazh të krijuesit të Kupës së Botës në Futboll, i cili ishte gjithashtu presidenti i parë i Federatës Franceze të Futbollit (FFF) më pas i Federatës Ndërkombëtare të Futbollit (FIFA).