Gratë rrahin burrat me shkopinj në mes të rrugës

41

Festivali Lathamar Holi në Indi ka tërhequr vëmendjen e të gjithëve për shkak të ritualit të veçantë.

Festivali konsiston në luajtjen me shkopinj. Burrat përpiqen që të lyejnë me bojë gratë dhe këndojnë këngë provokuese për të fituar vëmendje.

Por ato mbrojnë veten me shkopinj bambu, ndërsa burrat i presin goditjet të ulur në tokë me një mburojë mbi kokë.

E gjithë kjo behet me shaka dhe është pjesë e argëtimit.

Festivali  i famshëm i ngjyrave shënon fundin e dimrit dhe fillimin e pranverës, një kohë që i kushtohet faljes, ripërtëritjes së miqësive e triumfit të së mires mbi të keqen.