Gjirokastër, shembet muri anësor i kishës ortodokse

48

Rrëzimi i murit anësor të Kishës së Shën Gjergjit, në fshatin Nokovë të Gjirokastrës rrezikon shembjen pas rrëzimit të murit anësor të saj.

Kisha e Shën Gjergjit, monument kulture i kategorisë së parë, daton në shekullin e 19 dhe konsiderohet si objekt i trashëgimisë kulturore.

Deri më sot, ajo mbahet në këmbë nga investimet e pjesshme që kanë realizuar banorët e fshatit.