Gjermania mirëpret projekt-marrëveshjen mbi Brexit si një lehtësim të madh

41

Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas tha të mërkurën se ishte shumë i kënaqur që negociuesit britanikë dhe të Bashkimit Evropian kishin arritur një projekt-marrëveshje mbi kushtet e largimit të Britanisë nga blloku.

“Ky është një lehtësim i madh. Dalja e Britanisë nga BE është dhe mbetet një vendim që na vjen keq. Megjithatë, ne duam të vazhdojmë të kemi sa më afër një marrëdhënie të mundshme me miqtë tanë britanikë. Tani kemi ardhur një hap vendimtar,”- u shpreh Maas.