Francë, Gjermania kërkesë që Kosova të heqë tarifat ndaj mallrave serbe

22

Ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas, i bëri thirrje Kosovës të martën që të anulojë ose të paktën të pezullojë tarifën prej 100 për qind ndaj mallrave serbe.

Ministri Maas, duke folur në Paris në një takim për parandalimin e përhapjes së armëve të lehta nga Ballkani, e vlerësoi për keqardhje tërheqjen e përfaqësuesve të pakicës serbe nga institucionet e qeverisjes në veriun e Kosovës.

“Përshkallëzimi i mëtejshëm duhet të parandalohet në mënyrë emergjente dhe duhet të ruhet suksesi i bisedimeve për normalizimin e marrëdhënieve”, – tha ai.

Tensionet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë u shtuan gjatë muajve të fundit, pasi Beogradi bllokoi anëtarësimin e Kosovë në policinë ndërkombëtare.