Formohet qeveria e re italiane, Mario Draghi zyrtarizohet si kryeministër

172

Mario Draghi është Kryeministri i ri i Italisë.

Këtë detyrë Draghi e zyrtarizoi pas takimit me presidentin e Italisë, Mattarella.

Më tej kryeministri i ri ka paraqitur një listë me emrat e ministrave të cilët do të përfaqësojnë qeverinë e re italiane.

Luigi Di Maio – Ministër i Jashtëm

Luciana Lamoregese – Ministre e Brendshme (Konfirmohet)

Roberto Speranza – Ministër i Shëndetësisë (konfirmohet)

Federico D’Incà – Ministre për Marrëdhëniet me Parlamentin

Elena Bonetti – Ministe e Shanseve të Barabarta dhe Familjen

Fabiana Dadone – Ministre e Politikave për të Rinjtë

Marta Carabia – Ministre e Drejtësisë

Vittorio Colao – Ministër i Inivacionit teknologjik dhe Digjitalizimit

Mara Carfagna – Ministre për Jugun dhe kohezionin territorial

Mariastella Gelmini – Ministre për Çështjet e Përgjithshme dhe Autonomitë

Lorenzo Guerrini – Ministër i Mbrojtjes

Patrizio Bianchi – Ministër i Arsimit

Daniele Francho – Ministër i Ekonomisë

Dario Franceschini – Ministër i Kulturës

Andrea Orlando – Ministër i Punës

Giancarlo Giorgetti – Ministër për Zhvillimin Ekonomik

Stefano Patuanelli – Ministër i Bujqësisë

Enrico Goivannini – Ministër Transportesh

Roberto Cingolani – Ministër Mjedisi

Massimo Garavaglia – Ministër Turizmi

Sa i përket Kryeministrit Draghi ka qenë më parë President i Bankës Qendrore Europiane, si edhe Guvernator i Bankës së Italisë.