Flokët, çfarë ju tregojnë për shëndetin tuaj

88

Ne zakonisht mendojmë se, gjendja e flokëve tona varet nga mënyra se si ne kujdesemi për të dhe mbi faktorët e jashtëm. Ja kush janë shenjat që tregojnë se diçka nuk po shkon me organizmin tonë:

  1. Flokë të pajetë dhe të “pabindur”: Flokët duken të tillë në dimër kur trupi ynë vuan nga mungesa e vitaminave dhe elementeve të tjerë. Kjo simptomë mund të tregojë se trupi juaj ka nevojë për squfur dhe fosfor.
  2. Flokët me zbokth: Një nga arsyet mund të jetë shampo, por arsyeja tjetër që lidhet me problemet që mund të ketë trupi rënie e imunitetit. Nëse një person vuan nga zbokthi i verdhë, ata mund të kenë dermatit seborrheike, një patologji dermatologjike që është mjaft e vështirë. Në këtë rast, shampo anti-zbokth nuk do t’ju ndihmojë.
  3. Flokë të hollë dhe që këputen: Flokët e hollë dhe të brishtë mund të jenë rezultat i mungesës së proteinave, një element që kryen funksione të ndryshme, të rëndësishme. Por simptoma të tilla mund të tregojnë se ka problem më serioze. Për shembull, flokët e brishtë janë një nga simptomat e sëmundjes Cushing. Për të qenë të sigurtë, sigurohuni që të mos keni ndonjë shenjë tjetër të kësaj sëmundjeje si: pagjumësia kronike, presioni i lartë i gjakut dhe dhimbja e pashpjegueshme e shpinës.
  4. Rënia e flokëve: Humbja e flokëve mund të lidhet me problemet e sistemit tuaj imunitar. Mund të jetë gjithashtu një shenjë e diabetit. Pra, rekomandohet që të vizitoni një mjek sa më shpejt të jetë e mundur. Mos u frikësoni, mund të jetë dhe mungesa e vitaminave ose rezultat i stresit.