Ballina BOTA Emetimet globale të CO2 në nivele të larta në 2018

Emetimet globale të CO2 në nivele të larta në 2018

Emetimet globale të CO2 nga lëndët djegëse fosile, shkaku kryesor i ngrohjes globale regjistruan një rritje të pazakontë prej shtatë vitesh, sipas një studimi të publikuar sot në vazhdën e konferencës së 24-të të klimës së OKB-së (COP24).

Këto emetime që lidhen me industrinë dhe djegien e qymyrit, naftës dhe gazit pritet të rriten me 2,7% krahasuar me 2017, pas një rritje prej 1,6% vitin e kaluar, ndjekur nga tre vite pothuajse të qëndrueshëm.

“Duhet të kthehemi pas në vitin 2011 dhe daljen nga kriza financiare e vitit 2008 për të parë normën më të keqe,” – thekson klimatologu, Glen Peters, sipas së cilit jemi plotësisht jashtë normës.