Ecni zbathur sa të mundeni! Zbuloni benefitet!

46

Të ecësh zbadhur nuk është ndonjë kënaqësi e madhe, sidomos në rrugë, por në fakt ka shumë përfitime shëndetësore.

Vite më parë diçka e tillë ishte normale dhe nuk na bënte përshtypje.

Ja disa prej përfitimeve nga e ecura zbadhur.

Forcon sistemin imunitar dhe parandalon sëmundjet e zemrës

E ecura zbathur mundëson edhe një rritje të konsiderueshme të rruazave të bardha dhe të kuqe të gjakut, duke forcuar kështu qarkullimin e gjakut dhe sistemin imunitar.

Në momentin që rruazat e kuqe rigjenerohen më shpejt, enët e gjakut kanë pak gjasa të krijojnë bllokime.

Ulet rrezikshmëria ndaj trashjes së gjakut.

Duke ditur që venat e bllokuara dhe mpiksja e gjakut janë dy nga shkaktarët kryesorë të sëmundjeve të zemrës, e ecura zbathur e ul mundësinë e prekjes nga këto simptoma.

Rregullon ciklet e sistemit nervor

Shëtitja në parqe, apo edhe thjeshtë ecja, është parë që ka një ndikim në ekuilibrimin e emocioneve dhe sistemit nervor.

Por kontakti i drejtperdrejt me tokën bën të mundur ekspozimin ndaj valëve elektromagnetike pozitive që janë jetike për shëndetin tonë emocional dhe fizik.

Ecni zbadhur sa të mundeni, zbuloni përfitimet

Toka ka disa enzima të cilat në momentin kur janë në kontakt me lëkurën e trupit tonë, nxisin prodhimin e hormoneve që qetësojnë organizmin.