E pazakontë/ Foshnja 8 muajshe në gjyq për 13 mijë euro borxh

0
3

Një gjyq i jashtëzakonshëm po zhvillohet në qytetin gjerman të Zwickau, ku një foshnjë 8 muajshe është në gjyq për shkak të një borxhi të trashëguar.

Mila trashëgoi borxhin e gjyshit të saj prej 13.000 eurosh dhe mund të dënohet për faturat e telefonit dhe abonimin në kanalin sportiv “Sky”.

E gjithë çështja filloi kur gjyshi i Milës, Roni ndërroi jetë në vitin 2018 dhe nëna e saj, Sophie Reinold 19 vjeç, ishte gjashtë muajshe shtatzënë.

Ajo dhe i dashuri i saj refuzuan të paguanin borxhin e tij,  pasi u thirrën në gjyq pas lindjes së vajzës.

Ky vendim i tyre rezultoi me ftesë në gjyq për Milën, cila sipas ligjeve në fuqi kishte trashëguar borxhin.

Është shumë absurde, kur në sallën e gjyqit Mila Reinhold ulet në tryezë, më e pakta ajo as nuk mund të flasë.

Avokat Kerstin B. Orner vlerësoi çështjen si më poshtë, ku pronari i apartamentit në të cilin jetoi Ronny shlyen një pjesë të borxhit.

Nëse nuk doni të trashëgoni borxhet, mund të refuzoni trashëgiminë është një porosi e avokatëve.