Ballina Aktualitet Durrës, grabitja e 7.5 mln lekëve, lihen në burg dy policët privatë

Durrës, grabitja e 7.5 mln lekëve, lihen në burg dy policët privatë

Grabitja e 7.5 milionë lekëve në Durrës, që i përkisnin Drejtorisë së Transportit Rrugor, u ka kushtuar shtrenjtë dy policëve të kompanisë private që kryenin shoqërimin e autoblindës, me të cilën transportoheshin paratë.

Gjykata e Durrësit i ka lënë në burg dy policët privatë pasi ata akuzohen për shpërdorim të detyrës në grabitjen e parave që ndodhi mbrëmjen e 14 dhjetorit në zonën e Shkozetit.

“Gjykata e Durrësit ka vendosur, vleftësimin e ligjshëm të arrestimit në flagrancë të datës 14.12.2018, ora 24:00 i shtetasit Fejzi Hekuran Sakaj, i dyshuar për veprën penale të “Shpërdorimi i detyrës” që parashikohet nga neni 248 i Kodit Penal, në zbatim të nenit 259 pika 3 të Kodit Procedurës Penale. Caktimin e masës shtrënguese “Arrest në burg” ndaj personit nën hetim Fejzi Sakaj, në zbatim të neneve 232 gërma “dh” e 238 të Kodit Procedurës Penale,” – thuhet në procesverbalin e çështjes.

Grabitja në Durrës u realizua nga dy persona të maskuar që i prenë rrugën autoblindës me para dhe nën kërcënimin e armëve neutralizuan policët e kompanisë private, duke marrë të gjithë shumën e parave që gjendej në makinë.