“Do parandalojë emigrantët e paligjshëm”, Serbia vendos tel me gjemba me Maqedoninë e Veriut

46

Serbia ka ngritur një tel me gjemba në afërsi të Preshevës për të parandaluar kalimet e paligjshme të kufirit.

Serbia është një territor i pëlqyer për emigrantët e paligjshëm pasi nëpërmjet saj mund të kalohet në shumë vende të BE.

Komisariati për refugjat i Serbisë i ka publikuar më 20 qershor, në 18 qendra të pranimit dhe të azilit në Serbi, janë duke qëndruar rreth 4.800 persona.

Megjithatë autoritetet nuk e kanë komentuar më gjatë vendosjen e këtij gardhi me tela gjëmbor me Maqedoninë e Veriut.