Di Caprio dhuron 100 milionë dollarë në luftën ndaj ndryshimeve klimaterike

40
US actor Leonardo DiCaprio addresses the Goed Geld Gala charity event at The Theatre Carre in Amsterdam, Netherlands, on February 15, 2018. Photo by Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Leonardo Di Caprio ka dhuruar tashmë 100 milionë dollarë për të ndihmuar në luftën kundër ndryshimeve klimatike. Aktori 44-vjeçar krijoi fondacionin bamirës në vitin 1998 për të informuar mbi mjedisin dhe organizon çdo vit ngjarje me yjet të mëdha për mbledhjen e të ardhurave.

Gjatë dy dekadave të fundit ai ka mbështetur mbi 200 projekte të fokusuara tek mjedisi, mbrojtja e kafshëve të rrezikuara nga zhdukja duke rivendosur ekuilibrin ndaj ekosistemeve dhe komuniteteve të kërcënuara.

Di Caprio u nderua kohët e fundit në 20-vjetorin e fondacionit, një mbrëmje gala ku morën pjesë yje si Arnold Schëarzenegger, Madonna dhe Ellen De Generes.