Denoncimi i Ina Zhupës: Veliaj firmosi 5.2 mln euro tendera një ditë para se të linte Bashkinë

31

Zëdhënësja e Partisë Demokratike, Ina Zhupa, ka denoncuar nëpërmjet një statusi në profilin e saj në facebook, kryebashkiakun Erion Veliaj se ka dhënë tendera me vlerë 5.2 milion euro brenda një ditë të vetme.

Sipas Zhupas, edhe pse ka një VKM që ndalon prokurimet publike nga data 1 qershor deri në 30 qershor, Veliaj, ka firmosur kontrata me shuma marramendëse në ditën e fundit të afatit, pra një ditë më parë (31 maj 2019) dhe me vlera të trefishuara. Zëdhënësja e PD publikon edhe dokumentet që faktojnë kontratat milionëshe të lëshuara nga kryebashkiaku dhe të firmosura të gjitha në datën 31 maj 20

“Abuzimi dhe vjedhja galopante e ditës së fundit të Veliajt para se të lërë bashkinë!”.

Postimi i Ina Zhupës

5.2 milion euro tendera në një ditë! Abuzimi dhe vjedhja galopante e ditës së fundit të Veliajt para se të lërë bashkinë!

Me vendimin e Keshillit te? Ministrave nr.284, date? 10.05. 2019 qeveria miratoi farse?n e rradhe?s duke pezulluar zhvillimin e procedurave te? prokurimit publik ne? te? gjitha Bashkite? e vendit pe?r periudhën e zgjedhjeve vendore farse? nga data 1 Qershor 2019 deri me 30 Qershor.

Abuzimi dallon qarte? ne? Bashkine? e kryemashtruesit Erion Veliaj i cili dite?n e fundit 31 Maj 2019 qe? mbyllet dhe sistemi i prokurimit publik sipas VKM pe?r ke?to njesi vendore , ka arritur te? tenderoj kontrata qe? shkojne? ne? nje? vlere? prej 5.2 milion euro. Tenderat e zhvilluar ne dite?n e fundit jane? abuziv dhe me vlera te? 3 fishuara , ke?tu ve?rehen në tenderat si: per trajnim stafi te? Bashkise , blerje mobiljesh!

Kjo është babëzia e atij që ka abuzuar çdo ditë në krye te bashkise dhe nuk mund të linte pa abuzuar dhe ditën e fundit!