Aktualitet LAJME Lajmi i Fundit Politikë

Del raporti për 4 bashki të vendit, evidentohen shkelje me fondet publike

Organizata jofitimprurëse, “Shoqata për Kulturë Demokratike”, ka përpiluar një raport mbi veprimtarinë e bashkisë së Elbasanit, të Kavajës, të Kukësit dhe të Kuçovës, ku konstatohen shkelje me fondet publike.

Në raport evidentohet se administrata në këto katër bashki është përdorur për pjesëmarrje dhe angazhime në aktivitete, ndërsa vihet theksi tek shpenzimet me burimet administrative. “Administratës i është kërkuar pjesëmarrja aktive në aktivitete. Vëzhguesit kanë gjetur shkelje me fondet publike. Të ndalohen shpenzimet me burimet administrative.”- shkruhet mes të tjerash në raport.

Raporti i hartuar në bashkëpunim me Koalicionin e Vëzhguesve Vendorë,  është përgatitur pas vëzhgimit të administratës shtetërore në paraprirje të zgjedhjeve vendore të 30 qershorit. Fushat kryesore të veprimit të organizatës janë: monitorimi i zgjedhjeve, qeverisja vendore dhe të drejtat e njeriut.

Shoqata për Kulturë Demokratike ka një përvojë të pasur në monitorimin e proceseve elektorale në Shqipëri, ku përmendim zgjedhjet parlamentare në vitet 1992, 1996, 1997, 2001, 2005, 2009, si edhe zgjedhjet lokale në vitet 1996,1998,2000,2003, 2007.

admin

Shto nje Koment

Klikoni këtu për të postuar një koment