Çmenden serbët: Kosova blen në SHBA 4 mld dollarë armë

39

Mediat serbe po merren intensivisht me zhvillimet në Kosovë, sidomos me këto që kanë të bëjnë me Ushtrinë. Vizita e kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli në SHBA, i ka “çmendur” fare serbët.

Media serbe shkruan se “njeriu më i fuqishëm nga Prishtina” ka shkuar në Amerikë për të blerë armë për Ushtrinë e Kosovës.

“Veseli e ofron Trepçën për 4 miliardë dollarë”, është titulli i gazetës serbe.
Sipas kësaj gazete, Kosova është e gatshme që pasurinë minirare dhe energjetike t’ia jap Amerikës për armë.

“Për përgatitjen, armatimin dhe blerjen e sistemit antiraketor “Patriot”, Prishtina është e gatshme që amerikanëve t’ua jap pasurinë minerare dhe energjetike”, shkruan tutje media.

Kjo gazetë po ashtu ka botuar edhe një letër të ish-Presidentin George Bush, sipas të cilës qysh në vitin 2008 ia ka miratuar ndihmën ushtarake Kosovës.