CEO Pichai: Google do të përmirësojë politikat e ngacmimit

70

Google po riorganizon politikat e saj të ngacmimit seksual, sipas një memorandumi të dërguar të punësuarve të enjten nga CEO i Google, Sundar Pichai.

Ndryshimi erdhi menjëherë pas protestave masive javën e kaluar në të cilën mijëra punonjës të Google dolën jashtë zyrave të tyre, si pjesë e një proteste globale të organizuar në përgjigje të një raporti bombë nga New York Times.

Së pari, Google ka në plan të bëjë arbitrazhin opsional për ngacmimet individuale seksuale dhe pretendimet e sulmit seksual. Kompania gjithashtu thotë se do të mundësojë më shumë siguri rreth hetimeve dhe rezultateve të ngacmimeve seksuale në kompani si pjesë e “Raportit të Hetimeve”.

Pichai tha gjithashtu se Google do të ripërtërijë se si trajton shqetësimet nga punonjësit në tri mënyra duke përfshirë rishikimin e kanaleve të raportimit, përditësimin dhe zgjerimin e trajnimit të detyrueshëm të ngacmimit seksual, si edhe duke rekomanduar përsëri në objektivat dhe rezultatet kryesore të OKB-së rreth diversitetit, barazisë dhe përfshirjes përsëri në 2019.