Ballina Aktualitet Carlo Bolino, Basha humbet dhe po bëri dhunë dhe po s’bëri dhunë

Carlo Bolino, Basha humbet dhe po bëri dhunë dhe po s’bëri dhunë

Carlo Bolino ka bërë një shkrim analitik për lëvizjet e opozitës në 30 qershor, i cili do të mbahet mend gjatë në kanalet e gazetarisë shqiptare. Në këtë artikull të denjë për ato që gazeta Tema i boton të plotë në rubrikën e saj “Antena”, ai arrin në dy përfundime: Lulzim basha është i djegur edhe po bëri dhunë këtë të dielë, dhe po njësoj i djegur edhe po nuk bëri dhunë. Bollino arrin në këtë përfundim pasi analizon se nëse gjithcka shkon mbroth opozita do të humbase brenda një dite të gjithë klientelën e saj që strehonte ne 23 bashki: “Në qoftë se të dielën (siç urojnë të gjithë) nuk do të ketë dhunë, duke filluar nga dita e hënë ky është skenari
demoralizues që e pret Lulzim Bashën. Ndërkohë që, në rast se të dielën do të ketë akte dhune, për Lulzim Bashën ajo
që vjen më pas do të jetë edhe më e keqe akoma”.