Bulqizë, qendrat shëndetësore në gjendje të amortizuar

53

Rreth 1.400 banorë të 3 fshatrave Kodra e Danit, Dushaj dhe Lepurakë, në Fushë Bulqizë, nuk mund të marrin ndihmë mjekësore në qendrat shëndetësore të fshatrave, për shkak të amortizimit të godinave dhe mungesës së medikamenteve.

Aktualisht, dy godinat që shërbejnë si qendra shëndetësore për këto fshatra janë pa drita dhe jashtë kushteve higjienosanitare

Banorët e fshatrave Lepurakë e Dushaj thonë se, prej dy vitesh nuk kanë marrë asnjë shërbim shëndetësor, ndërsa gjatë dimrit janë të detyruar t’i transportojnë të sëmurët në krahë, për shkak të bllokimit të rrugëve.