Bruksel, rezoluta e PE: Hungaria të ekstradojë Gruevskin

32

Parlamenti Evropian miratoi sot dy amendamente, përmes së cilëve i kërkohet Hungarisë të ekstradojë drejt Maqedonisë ish-kryeministrin Nikolla Gruevski. Grupi i eurodeputetëve socialdemokratë dhe të gjelbër, para disa ditësh, dorëzuan amendamentet lidhur me këtë çështje.

Amendamenti i dorëzuar nga eurodeputetja Judith Sargentini kërkon ekstradimin e Gruevskit, i cili ndodhet ende në kërkim.